مایکروسافت کوپایلت
نرم افزار همه مطالب

مایکروسافت کوپایلت و هرآنچه که در مورد آن باید بدانید!

در دنیای مدرن و پیشرفته امروز، ابزارهای هوش مصنوعی به‌سرعت درحال تغییر شیوه کار و زندگی ما هستند. یکی از جدیدترین و هیجان‌انگیزترین این ابزارها مایکروسافت کوپایلت (Microsoft Copilot) است. این نام در تمامی محصولات مایکروسافت از ویندوز و مرورگر Edge گرفته تا مجموعه Microsoft 365 به گوش می‌رسد. اما دقیقاً Copilot چیست؟ این دستیار هوشمند که براساس فناوری پیشرفته GPT-4 Turbo طراحی شده، وعده داده است که تجربه‌ای نوین در استفاده از فناوری ارائه خواهد داد. در این مقاله، هر آنچه باید درباره Microsoft Copilot بدانید، از قابلیت‌ها و نحوه کارکرد گرفته تا چگونگی جمع‌آوری داده‌ها و امنیت آن، بررسی خواهیم کرد.

در ضمن اگر به‌دنبال راهکارهایی، برای بالابردن امنیت کامپیوتر خود هستید میتوانید مقاله‌ی ما را با عنوان آینده و تأثیرات هوش مصنوعی بر مشاغل، مطالعه بفرمایید.

فهرست مطالب

مایکروسافت کوپایلت چیست؟

به‌طور کلی، Microsoft Copilot یا به‌اختصار Copilot یک ربات چت است که از هوش مصنوعی OpenAI و موتور جستجوی Bing با استفاده از فناوری Prometheus برای ارائه پاسخ‌های طبیعی و مکالمه‌محور بهره می‌برد.

این پاسخ‌ها مبتنی‌بر اطلاعات به‌روز موجود در وب هستند.

این توضیح یک تعریف کلی از فناوری Copilot است، اما ازآنجاکه این ابزار در محصولات مختلف مایکروسافت گنجانده شده، معنای آن با توجه به محصول موردنظر متفاوت است.

برای مثال، Copilot در ویندوز 11 به‌عنوان دستیار دیجیتال جدید معرفی شده که جایگزین Cortana می‌شود.

این نسخه از Copilot عملکردی شبیه نسخه وب دارد، اما به‌دلیل ادغام عمیق با سیستم‌عامل، امکاناتی مانند تغییر تنظیمات سیستم را نیز ارائه می‌دهد.

Copilot برای ویندوز 10 نیز عرضه شده است، اما این نسخه تنها امکانات مشابه نسخه وب را دارد و امکاناتی مانند تغییر تنظیمات در آن وجود ندارد.

همچنین کاربران به نسخه وب Copilot و نسخه موجود در Bing دسترسی دارند. در این حالت، هر دو به‌نوعی یکسان هستند، اما دسترسی به نسخه وب ازطریق Copilot.Microsoft.com امکان‌پذیر است، درحالی‌که نسخه Bing ازطریق Bing.com/Chat در دسترس است.

در نهایت، Copilot برای مرورگر مایکروسافت اج، برنامه‌های Microsoft 365 و همچنین نسخه‌هایی از چت‌بات برای کاربردهای تجاری وجود دارد.

آیا مایکروسافت کوپایلت از GPT-4 استفاده می‌کند؟

به‌طور فنی بله، Copilot از مدل Prometheus استفاده می‌کند که براساس GPT-4 از OpenAI طراحی شده است.

مایکروسافت این مدل را برای استفاده عمومی بهینه کرده و ادعا می‌کند Copilot از هر دو نسخه GPT-4 و GPT-4 Turbo بهره می‌برد.

این شرکت همچنین اعلام کرده که درحال‌حاضر از GPT-4 Turbo به‌طور انحصاری در نسخه رایگان استفاده می‌کند.

به‌طور کلی، هرچه اطلاعات یک مدل به‌روزتر باشد، پاسخ‌های دقیق‌تر و بهتری ارائه می‌دهد.

آیا مایکروسافت کوپایلت از ChatGPT استفاده می‌کند؟

خیر، Copilot از ChatGPT استفاده نمی‌کند. اما برای درک بهتر این موضوع، باید توجه داشت که ChatGPT یک محصول از OpenAI است که با استفاده از GPT-3.5 و GPT-4 تجربه‌ای از چت مبتنی‌بر هوش مصنوعی ارائه می‌دهد.

GPT-3.5 در OpenAI رایگان است، اما GPT-4 یک سرویس پولی محسوب می‌شود. رابطه نزدیک مایکروسافت با OpenAI گاهی باعث سردرگمی کاربران می‌شود، اما باید دانست که GPT و ChatGPT دو محصول مجزا هستند.

استفاده از مایکروسافت کوپایلت رایگان است؟

بله، استفاده از Copilot رایگان است. البته، مایکروسافت یک نسخه پولی به‌نام Copilot Pro را نیز ارائه می‌دهد که امکانات اضافی و مزایای بیشتری برای کاربران دارد.

نسخه رایگان Copilot به کاربران این امکان را می‌دهد که از ربات چت مبتنی‌بر GPT-4 Turbo در تمامی پلتفرم‌های پشتیبانی‌شده از جمله Windows، macOS،iOS  و Android استفاده کنند.

این نسخه همچنین قابلیت جستجوی محاوره‌ای با استفاده از متن، تصویر و صدا را ارائه می‌دهد.

کاربران نسخه رایگان می‌توانند به افزونه‌ها دسترسی پیدا کنند و روزانه تا ۱۵ توکن برای تولید تصاویر هوش مصنوعی با ابزار Designer دریافت کنند.

در مقابل، Copilot Pro با هزینه ماهانه 20 دلار به ازای هر کاربر عرضه می‌شود.

این اشتراک به کاربران امکان دسترسی اولویت‌دار به GPT-4 و GPT-4 Turbo را در ساعات اوج مصرف فراهم می‌کند.

همچنین با این اشتراک می‌توانید ربات‌های چت سفارشی (GPT‌های سفارشی Copilot) را برای انجام وظایف مختلف طراحی کنید.

علاوه‌بر این، Copilot Pro دسترسی به ربات چت هوش مصنوعی ازطریق برنامه‌های Microsoft 365 را نیز شامل می‌شود و کاربران این اشتراک روزانه 100 توکن برای تولید تصاویر هوش مصنوعی با ابزار Designer دریافت خواهند کرد.

آیا Microsoft Copilot بخشی از Microsoft 365 است؟

Copilot به‌طور مستقیم بخشی از اشتراک‌های Microsoft 365 نیست و به‌عنوان یک محصول جداگانه ارائه می‌شود.

اگر می‌خواهید به ابزار Copilot در برنامه‌های Microsoft 365 نظیر Word، Excel، PowerPoint  وOutlook  دسترسی داشته باشید، علاوه‌بر اشتراک Microsoft 365 Personal یا Family، باید اشتراک Copilot Pro را نیز خریداری کنید.

درصورت استفاده از اشتراک Family، هر یک از اعضای خانواده که قصد استفاده از Copilot را دارند، مجبور به خرید جداگانه اشتراک Copilot Pro هستند.

مایکروسافت کوپایلت چه زمانی منتشر شد؟

مایکروسافت برای اولین بارCopilot  را در تاریخ 7 فوریه 2023 عرضه کرد.

در آن زمان، این ابزار با نام Bing Chat شناخته می‌شد و تنها ازطریق وب و مرورگر Microsoft Edge در دسترس بود.

پس‌از مدت کوتاهی، مایکروسافت استراتژی بازاریابی خود را تغییر داد و تصمیم گرفت از برندCopilot  استفاده کند.

این نام قبلاً برای سایر خدمات هوش مصنوعی این شرکت که قابلیت چت بات داشتند، استفاده شده بود.

در نیمه دوم سال 2023، مایکروسافت قابلیت Copilot را برای ویندوز 11 نیز ارائه کرد. ابتدا قرار بود این ویژگی همراه با به‌روزرسانی موسوم به «به‌روزرسانی 2023»عرضه شود، اما مایکروسافت تصمیم گرفت این قابلیت را زودتر و ازطریق یک به‌روزرسانیتجمعی برای دستگاه‌هایی که نسخه به‌روزرسانی 2022 ویندوز 11 را اجرا می‌کردند، ارائه دهد.

در پایان سال 2023، Copilot برای دستگاه‌های ویندوز 10 نیز ازطریق یک به‌روزرسانی تجمعی منتشر شد.

Microsoft Copilot در مرورگر Edge موجود است؟

علاوه‌بر نسخه Copilot در دسکتاپ ویندوز، مایکروسافت نسخه‌ای از Copilot را برای مرورگر MicrosoftEdge نیز ارائه کرده است.

از نظر عملکرد، ربات چت در مرورگر وب مشابه نسخه موجود در وب یا نوار وظیفه است، با این تفاوت که قابلیت‌هایی برای تغییر تنظیمات سیستم در آن گنجانده نشده است. بااین‌حال، این نسخه از یک زبانه با نام نوشتن” (Compose)  برخوردار است که شامل ابزارهایی برای کمک به نگارش محتوا با لحن‌ها، قالب‌ها و طول‌های مختلف است.

علاوه‌بر این، ابزار Compose اکنون به‌عنوان یک ویژگی کمک به نگارش نیز در دسترس است و به شما این امکان را می‌دهد تا متون انتخاب‌شده را بازنویسی کنید.

کاربران همچنین می‌توانند این قابلیت را طبق دستورالعمل‌های ارائه‌شده غیرفعال کنند.

چگونگی عملکرد مایکروسافت کوپایلت

Microsoft Copilot یک دستیار هوشمند است که می‌تواند با استفاده از زبان طبیعی، ورودی‌های متنی یا صوتی را دریافت کند و به هر سوالی درباره هر موضوعی پاسخ دهد. شما می‌توانید با این ابزار مکالمه‌ای عادی مانند صحبت با یک انسان دیگر داشته باشید.

به این معنا که این دستیار، متن مکالمه‌های قبلی را به خاطر دارد و نیازی نیست برای پرسیدن سوالات جدید، دوباره زمینه‌سازی کنید.

قابلیت‌های این ابزار بسته به جایی که از آن استفاده می‌کنید، متفاوت است.

به‌عنوان مثال، اگر از اشتراک Copilot Pro استفاده می‌کنید، می‌توانید با آن اقدام به ایجاد یا ویرایش محتوا در اسناد Word، تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در Excel، و حتی ساخت اسلایدهای یک ارائه PowerPoint کنید.

همچنین می‌توانید از آن بخواهید با ارائه یک متن یا توضیح، تصویری برپایه هوش مصنوعی بسازد.

این قابلیت تقریباً در تمامی پلتفرم‌ها از جمله وب، ویندوز، مرورگر Microsoft Edge، برنامه‌هایMicrosoft 365 و حتی اپلیکیشن Paint در دسترس است.

Copilot از پلاگین‌هایی نیز پشتیبانی می‌کند که این امکان را فراهم می‌آورد تا با اتصال به سرویس‌های دیگر، توانایی‌های خود را گسترش دهد.

اگر از ویندوز 11 استفاده می‌کنید، این ابزار می‌تواند برای تغییر برخی تنظیمات سیستم نیز به کار رود.

بااین‌حال، این قابلیت هنوز محدود است و در اغلب موارد، دستیار تنها صفحه تنظیمات مربوطه را برای شما باز می‌کند تا بتوانید خودتان تغییرات را به‌صورت دستی انجام دهید.

توجه به این نکته ضروری است که Copilot، همانند هر مدل زبان بزرگ دیگر، ممکن است اشتباه کند.

بنابراین، همیشه باید پاسخ‌های ارائه‌شده را بازبینی کنید و هیچ‌گاه آن‌ها را به‌عنوان حقیقت مطلق یا نهایی در نظر نگیرید.

آیا مایکروسافت کوپایلت داده‌های کاربران را جمع‌آوری می‌کند؟

Copilot برای تجزیه‌وتحلیل و ارائه پاسخ، اطلاعات ورودی و خروجی شما را جمع‌آوری می‌کند.

این داده‌ها به‌عنوان تاریخچه چت ذخیره می‌شوند و شما می‌توانید هر زمان که بخواهید به آن‌ها دسترسی داشته باشید یا آن‌ها را از حساب کاربری خود حذف کنید.

طبق مستندات شرکت، تاریخچه چت به مدت 90 روز از آخرین به‌روزرسانی مکالمه ذخیره می‌شود.

چرا هنگام استفاده از مایکروسافت کوپایلت Microsoft Copilot به آنتی‌ویروس نیاز داریم؟

اگرچه مایکروسافت پروتکل‌های امنیتی مختلفی برای محافظت از حریم خصوصی کاربران ارائه کرده است، اما همیشه توصیه می‌شود در اشتراک‌گذاری اطلاعات حساس با دستیارهای هوش مصنوعی محتاط باشید.

استفاده از مایکروسافت کوپایلت و سایر خدمات مشابه در ایران، به‌دلیل نیاز به استفاده از فیلترشکن یا ابزارهای تغییرIP، چالش‌هایی را از نظر امنیتی ایجاد می‌کند.

برای محافظت از حریم خصوصی و اطلاعات شخصی کاربران ایرانی در هنگام استفاده از این ابزارها، نکات زیر توصیه می‌شود:

1. انتخاب فیلترشکن امن و معتبر:

از ابزارهای تغییر IP معتبر با سابقه خوب و قابلیت رمزنگاری قوی استفاده کنید. فیلترشکن‌های ناشناخته یا رایگان ممکن است اطلاعات شما را ذخیره و در اختیار اشخاص ثالث قرار دهند.

2. فعال‌سازی اتصال ایمن (HTTPS):

اطمینان حاصل کنید که هنگام اتصال به وب‌سایت‌های مایکروسافت یا استفاده از کوپایلت، ارتباط شما ازطریق HTTPS برقرار شده است.

این امر از رهگیری اطلاعات جلوگیری می‌کند.

3. عدم اشتراک‌گذاری اطلاعات حساس:

حتی در شرایط ایمن، از ارسال اطلاعات حساس مانند رمزهای عبور، اطلاعات مالی، یا داده‌های شخصی در کوپایلت خودداری کنید. این اطلاعات ممکن است توسط مایکروسافت برای تحلیل استفاده شود.

4. بررسی سیاست‌های حریم خصوصی مایکروسافت:

قبل از استفاده از کوپایلت، سیاست‌های حریم خصوصی مایکروسافت را مطالعه کنید و مطمئن شوید که از نحوه ذخیره و پردازش داده‌ها آگاه هستید.

مایکروسافت اعلام کرده که تاریخچه چت کاربران به مدت محدود ذخیره می‌شود.

5. به‌روزرسانی مداوم ابزارها:

فیلترشکن‌ها، سیستم‌عامل‌ها و مرورگر خود را همیشه به‌روز نگه دارید تا از آسیب‌پذیری‌های امنیتی قدیمی در امان بمانید.

6. استفاده از VPN با سرورهای قوی:

از VPN‌ای استفاده کنید که دارای سرورهای پرسرعت و قابلیت Double VPN هستند تا اتصال شما لایه‌های امنیتی بیشتری داشته باشد.

7. غیرفعال‌سازی ذخیره‌سازی تاریخچه چت (درصورت امکان):

اگر کوپایلت این امکان را فراهم کرده است که ذخیره‌سازی تاریخچه چت را غیرفعال کنید، این گزینه را فعال کنید.

همچنین، تاریخچه چت خود را به‌صورت دوره‌ای پاک کنید.

8. استفاده از مرورگر امن:

هنگام دسترسی به کوپایلت، از مرورگرهای معتبری مانند Microsoft Edge یا Google Chrome با تنظیمات امنیتی بالا استفاده کنید.

افزونه‌های امنیتی مرورگر نیز می‌توانند از حریم خصوصی شما محافظت کنند.

9. هشدار به دستگاه‌های عمومی یا ناامن:

از استفاده از مایکروسافت کوپایلت روی شبکه‌های وای‌فای عمومی یا دستگاه‌های مشترک (مانند کافی‌نت‌ها) خودداری کنید. این شبکه‌ها ممکن است اطلاعات شما را رهگیری کنند.

10. استفاده از احراز هویت دو مرحله‌ای:

اگر از حساب مایکروسافت برای دسترسی به کوپایلت استفاده می‌کنید، احراز هویت دو مرحله‌ای را فعال کنید تا از حساب کاربری خود در برابر حملات محافظت کنید.

با رعایت این توصیه‌ها، کاربران ایرانی می‌توانند ضمن بهره‌برداری از قابلیت‌های مایکروسافت کوپایلت، حریم خصوصی و امنیت خود را حفظ کنند.

11. استفاده از آنتی‌ویروس قوی و به‌روز:

استفاده از آنتی ویروس معتبر بسیار مهم است، به‌ویژه اگر از فیلترشکن یا ابزارهای تغییر IP استفاده می‌کنید. دلیل اهمیت آنتی‌ویروس در این شرایط به چند مورد کلیدی برمی‌گردد:

 محافظت در برابر بدافزارها

فیلترشکن‌ها یا VPNهای ناشناس ممکن است بدافزارهایی مانند ویروس‌ها، تروجان‌ها یا جاسوس‌افزارها (Spyware) را به سیستم شما وارد کنند. آنتی‌ویروس به شناسایی و حذف این تهدیدات کمک می‌کند.

جلوگیری از سرقت اطلاعات

برخی بدافزارها، به‌ویژه در ابزارهای رایگان تغییرIP، می‌توانند اطلاعات حساس شما مانند رمز عبور یا اطلاعات بانکی را سرقت کنند. آنتی‌ویروس این تهدیدات را شناسایی کرده و مسدود می‌کند.

حفاظت از داده‌های درحال انتقال

وقتی از مایکروسافت کوپایلت استفاده می‌کنید، داده‌های شما در طول انتقال بین سیستم و سرور مایکروسافت ممکن است در معرض خطر قرار گیرد.

آنتی‌ویروس‌های پیشرفته، قابلیت نظارت بر ترافیک اینترنتی (Web Shield) را دارند که از این ارتباط محافظت می‌کند.

مقابله با حملات فیشینگ

اگر ازطریق فیلترشکن وارد وب‌سایت‌های مایکروسافت می‌شوید، ممکن است با وب‌سایت‌های جعلی (Phishing) روبه‌رو شوید. آنتی‌ویروس‌های مدرن وب‌سایت‌های مشکوک را شناسایی کرده و از دسترسی به آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

بهبود عملکرد سیستم

برخی ابزارهای تغییر IP ممکن است به‌دلیل استفاده بیش از حد از منابع سیستم مانند CPU و RAM، عملکرد کامپیوتر را کاهش دهند. آنتی‌ویروس‌های بهینه‌سازی شده به شناسایی و مدیریت این برنامه‌ها کمک می‌کنند.

محافظت در برابر بدافزارها پیشگیری است.

به همین دلیل در اولین فرصت، یک برنامه ضدبدافزار و آنتی‌ویروس خوب را از یک شرکت قابل اعتماد دانلود کنید و اسکن‌های منظم را روی رایانه، موبایل یا تبلت خود اجرا کنید.

در واقع، اینترنت، همان‌طور که یک منبع بزرگ اطلاعات و ارتباطات است، با بی‌دقتی می‌تواند به یک تهدید بزرگ نیز تبدیل شود. اینجاست که یک آنتی ویروس قدرتمند و با امکانات کاربردی مانند آنتی‌ویروس و امنیت اینترنتی شید وارد میدان می‌شود.

امنیت اینترنتی شید علاوه‌بر اینکه تمامی امکانات آنتی‌ویروس را دارد، دارای قابلیت‌های بیشتری نیز است. مانند محافظت در برابر تهدیدهای اینترنتی، بالا بردن امنیت مرورگر وب، امنیت خرید و پرداخت، امنیت کارهای بانکی و همچنین دیوار آتش که به شما این امکان را می‌دهد تا ارتباطات اینترنتی و کنترل برنامه‌های دستگاه‌تان را در دست بگیرید.

اما آنچه که این محصول را برای شما جذاب‌تر می‌کند، امکان دانلود رایگان و استفاده آزمایشی ۳۰ روزه است. این فرصت بی‌نظیر به شما اجازه می‌دهد تا بدون پرداخت هزینه، تمام قابلیت‌های امنیت اینترنتی شید را تجربه کرده و از امکانات پیشرفته آن بهره‌مند شوید.

برای استفاده از امنیت اینترنتی نیازی به نصب آنتی‌ویروس نیست، چراکه امنیت اینترنتی نسخه کامل‌تر آنتی‌ویروس شید است و آنتی‌ویروس در دل امنیت اینترنتی قرار گرفته است.

بنابراین، نسخه امنیت اینترنتی آنتی‌ویروسی است با امکانات و قابلیت‌های بیشتر در محافظت از دستگاه شما.

جهت آشنایی با آنتی‌ویروس و امنیت اینترنتی شید روی تصویر زیر کلیک کنید.

آنتی‌ویروس و امنیت اینترنتی شید

ویژگی‌هایی که در آنتی‌ویروس باید مد نظر داشته باشید:

  • به‌روزرسانی خودکار برای شناسایی جدیدترین تهدیدات.
  • فایروال داخلی برای محافظت از شبکه.
  • محافظت در برابر حملات فیشینگ و باج‌افزارها.
  • نظارت بر فعالیت‌های اینترنتی و جلوگیری از ردیابی (Anti-Tracking).
  • حفاظت در زمان واقعی (Real-Time Protection).

جمع‌بندی

مایکروسافتکوپایلتفراتر از یک ابزار ساده هوش مصنوعی است؛ این یک اکوسیستم هوشمند برای تسهیل و بهبود فرآیندهای کاری و روزمره کاربران است.

با استفاده از فناوری پیشرفتهOpenAI  و امکانات گسترده در محصولات مختلف، Copilot توانسته تجربه‌ای متفاوت از چت‌بات‌ها و دستیارهای دیجیتال ارائه دهد.

بااین‌حال، کاربران باید همواره دقت داشته باشند که این ابزار نیز ممکن است اشتباه کند و در اشتراک‌گذاری اطلاعات حساس محتاط باشند.

اگر به‌دنبال بهبود بهره‌وری در کارهای روزانه خود هستید،Copilot  می‌تواند یک انتخاب جذاب و کارآمد باشد.

دوست عزیز

به انتهای این مقاله رسیدیم. از اینکه تا به اینجای کار با ما همراه بودید، سپاسگزاریم. خوشحال می‌شویم که نظر شما عزیزان را در قسمت کامنت مطالعه کنیم. اگر به مطالب بیشتر در حوزه‌ی امنیت و هک علاقمندید می‌توانید وبلاگ ما را دنبال کنید.