آنتی ویروس ویندوز
نرم افزار همه مطالب

بهترین زمان استفاده از آنتی‌ویروس چه موقع است؟

حضور ویروس‌ها در هر زمینه‌ای (چه ویروس‌های مربوط به سلامتی و چه رایانه) ترسناک است. ویروس‌های رایانه‌ای می‌توانند تقریباً به هر دستگاه متصل به اینترنت، از رایانه گرفته تا تبلت و گوشی‌های هوشمند، حمله کنند. برخی از سیستم‌ها در برابر ویروس‌ها مقاوم‌تر و دارای آنتی ویروس ویندوزی قوی و معتبر و برخی دیگر تنها دارای محافظت‌کننده داخلی هستند. اما، اینکه یک دستگاه دارای محافظت‌کننده داخلی است، به این معنا نیست که از بهترین و بالاترین ایمنی در برابر ویروس‌ها و بدافزارها برخوردار است. ازطرف‌دیگر، فاقد ایمنی هم نیست.

بنابراین، ما در ادامه قصد داریم تا به مهم‌ترین سوالات کاربران در مورد کاربرد آنتی ویروس: آیا هنوز به آنتی ویروس نیاز است؟ زمان مناسب استفاده از آنتی‌ ویروس ویندوز چه موقع است؟ آیا دریافت نرم افزار آنتی ویروس ویندوز هنوز ضروری است؟ کدام دستگاه‌ها به نرم افزار آنتی ویروس نیاز دارند؟ آیا دستگاهی وجود دارد که به نرم افزار آنتی ویروس ویندوزی نیاز نداشته باشد؟ پاسخ دهیم.

در ضمن اگر علاقمند به آشنایی با چگونگی داشتن یک اتصال وای‌فای ایمن هستید، می‌توانید مقاله‌ی ما را با عنوان چگونگی داشتن یک اتصال وای‌فای ایمن در خانه و در فضای عمومی مطالعه بفرمایید.

فهرست مطالب

آیا هنوز به آنتی ویروس کامپیوتر نیاز است؟

ما روزانه از چند دستگاه و حساب کاربری استفاده می‌کنیم. چشم‌انداز دنیای دیجیتال همچنان درحال گسترش است و با این گسترش، امنیت و حریم خصوصی داده‌های شما با چالش‌های جدیدی روبه‌رو می‌شود.

برای اینکه یک قدم جلوتر بمانید و زندگی آنلاین، رایانه، تبلت یا گوشی هوشمند خود را ایمن نگهدارید، می‌توانید از یک نرم‌افزار آنتی‌ویروس امن و مطمئن استفاده کنید.

به‌طور کلی، همچنان به استفاده از آنتی ویروس شخص ثالث نیاز است، اما برخی از دستگاه‌ها بیشتر از سایرین به آن نیاز دارند. به‌طور مثال آیفون تنها سیستم‌عاملی است که شما مطلقاً نیازی به نصب نرم‌افزار آنتی‌ویروس ندارید.

شما همچنین نیازی به نصب نرم‌افزار آنتی‌ویروس در iPad و iPad Minis ندارید. اگرچه کمی محافظت اضافی هرگز ضرری ندارد. بااین‌حال، ویندوز، macOS و اندروید هنوز هم به نرم افزار آنتی ویروس شخص ثالث نیاز دارند.

بنابراین، شاید بهتر باشد که سوال «کدام یک از نرم‌افزارهای آنتی ویروس مناسب ماست؟» را مطرح کنیم. براساس تجربه سال‌ها تست نرم‌افزار آنتی‌ویروس، بهترین‌ها می‌توانند شما را در برابر باج‌افزارها، جاسوس‌افزارها، بدافزارها و سایر تهدیدات سایبری محافظت کنند.

آن‌ها می‌توانند این تهدیدات را شناسایی کرده و قبل‌از اینکه آسیبی وارد شود آن‌ها را خنثی کنند. اگر علاقمند به آشنایی با بهترین نرم‌افزارهای آنتی ویروس هستید، می‌توانید مقاله‌ی ما با عنوان بهترین آنتی‌ویروس سال 2023 را مطالعه بفرمایید.

زمان مناسب استفاده از آنتی‌‌ ویروس برای ویندوز چه موقع است؟

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، در دنیای دیجیتال امروز، دستگاه‌های ما به‌طور مداوم در معرض تهدیدات مختلفی از جمله ویروس‌ها، بدافزارها و حملات سایبری قرار دارند. نصب زودهنگام نرم‌افزار آنتی‌ ویروس شخص ثالث یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توانیم برای حفاظت از اطلاعات شخصی و امنیت دستگاه‌های خود انجام دهیم.

با نصب و فعال‌سازی آنتی‌ویروس بلافاصله پس‌از خرید دستگاه یا قبل‌از اتصال به اینترنت، می‌توانیم از ورود تهدیدات سایبری جلوگیری و از داده‌های حساس خود محافظت کنیم. این اقدام نه‌تنها امنیت دستگاه را تضمین می‌کند، بلکه از بروز مشکلات و هزینه‌های ناشی از آلودگی به ویروس‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

همچنین نصب آنتی‌ویروس بعداز استفاده از دستگاه و اتصال به اینترنت خودبه‌خود آسیبی به دستگاه وارد نمی‌کند، اما ریسک آلوده‌شدن به ویروس‌ها و بدافزارها را افزایش می‌دهد. اگر دستگاه شما بدون آنتی‌ویروس به اینترنت متصل شود یا فایل‌های ناشناخته‌ای را دانلود کند، ممکن است در معرض خطر قرار گیرد.

بنابراین، بهتر است هرچه سریع‌تر یک آنتی‌ویروس امن و مطمئن نصب کنید و اسکن کامل از دستگاه انجام دهید تا مطمئن شوید که هیچ تهدیدی وجود ندارد.

خط مقدم محافظت از امنیت کامپیوتر شما، استفاده از آنتی‌ ویروسی ویندوز است که قابلیت اطمینان بالایی داشته باشد و مدام به‌روزرسانی شود. ما در مجموعه‌ی شیدافزار برای این نگرانی شما عزیزان، آنتی‌ویروس و امنیت اینترنتی شید را پیشنهاد می‌کنیم.

در نسخه امنیت اینترنتی شید شما می‌توانید در برابر ویروس‌ها ایمن باشید، در مقابل تهدیدهای اینترنتی محافظت شوید و نگران ایمنی خریدها، پرداخت‌ها و کارهای بانکی‌تان نباشید. همچنین کنترل برنامه‌های دستگاه‌تان را در دست بگیرید.

اما آنچه که این محصول را برای شما جذاب‌تر می‌کند، امکان دانلود رایگان و استفاده آزمایشی ۳۰ روزه است. این فرصت بی‌نظیر به شما اجازه می‌دهد تا بدون پرداخت هزینه، تمام قابلیت‌های امنیت اینترنتی شید را تجربه کرده و از امکانات پیشرفته آن بهره‌مند شوید.

جهت آشنایی بیشتر با محصولات ما روی تصویر زیر کلیک کنید.

چرا سیستم‌عامل ویندوز هنوز به نرم‌افزار آنتی‌ویروس نیاز دارید؟

همواره بدافزارهای جدید و سایر تهدیدات آنلاین ظاهر می‌شوند. در واقع، مؤسسه AV-Test هر روز بیش از 350000 نوع جدید بدافزار و برنامه‌های بالقوه ناخواسته (PUA) را ثبت می‌کند.

به‌طور کلی، بدافزارها بیشتر از PUAها مشکل‌ساز هستند و 90 درصد از کل تهدیدات را در سال 2020 (درصورتی‌که PUAها تنها 12 درصد خطرآفرین بودن) تشکیل می‌دهند.

همان‌طور که بیان شد، برخی از سیستم‌عامل‌ها بسیار بیشتر از سایرین در برابر ویروس‌ها مستعد هستند و سیستم‌عامل ویندوز در اولویت قرار دارد.

به گفته ارائه‌دهندگان خدمات مدیریت‌شده (MSP) تا 25 ژانویه 2021، 87 درصد از باج‌افزارهای رایانه‌های ویندوزی را هدف قرار داده‌اند.

چگونگی محافظت آنتی‌ویروس از دستگاه‌

به‌طور خلاصه، نرم‌افزار آنتی‌ویروس با اسکن دستگاه‌های شما، ویروس‌ها، بدافزارها و سایر تهدیدات سایبری را شناسایی می‌کنند.

سپس فایل‌های مخرب را، قرنطینه و حذف می‌کنند. در ادامه به چگونگی کارکرد نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس و ذکر ویژگی‌های اصلی و فرعی آن‌ها خواهیم پرداخت.

ویژگی‌های اصلی

در این قسمت اصول اولیه‌ای که هر نرم‌افزار آنتی‌ویروس برخوردار است را بیان می‌کنیم:

تشخیص بر پایه‌ی رفتار: در واقع، به این معنی است که نرم‌افزار می‌تواند ویروس‌ها و بدافزارها را (حتی اگر قبلاً در پایگاه‌های داده موجود نباشند)، پیدا کند.

اسکن‌ها: اکثر نرم‌افزارها اسکن‌های مختلف و قدرتمندی دارند که می‌توانید آن‌ها را برنامه‌ریزی و به‌طور مداوم اجرا کنید.

قرنطینه و حذف ویروس‌ها: اگر نرم‌افزار ویروسی را شناسایی کند، فوراً آن را قرنطینه می‌کند تا قادر به تخریب مابقی دستگاه شما نباشد.

محافظت از مرور وب: نرم‌افزار آنتی‌ویروس از دستگاه شما در برابر ایمیل‌های فیشینگ و همچنین وب‌سایت‌های مخرب، محافظت می‌کند.

امکانات اضافی

بسیاری از نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس با سایر نرم‌افزارهای امنیتی دیجیتال همراه هستند، مانند:

کنترل‌های والدین: این ویژگی به والدین کمک می‌کند تا از نمایش برخی از وب‌سایت‌ها برای فرزندانشان جلوگیری ‌کنند. در واقع، می‌توانند کودکان و نوجوانان را در فضای آنلاین ایمن نگهدارند و همچنین محدودیت‌های زمان نمایش را اعمال کنند.

فایروال‌: فایروال‌ها تهدیدات موجود در شبکه دستگاه شما را مسدود می‌کنند.

مرورگرهای امن: این نرم‌افزار می‌تواند شامل یک مرورگر امن مانند Tor باشد که تمام فعالیت‌های وب را 3 بار رمزگذاری می‌کند تا ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت نتوانند آنچه را که شما آنلاین انجام می‌دهید، مشاهده کنند.

مدیران گذرواژه: مدیران رمز عبور تمام اعتبارنامه‌های ورود شما را در یک خزانه رمزگذاری‌شده نگه می‌دارند.

فضای ذخیره‌سازی ابری رمزگذاری‌شده: برای فایل‌های حساس، فضای ذخیره‌سازی ابری رمزگذاری‌شده روش بسیار مناسبی است.

بهینه‌سازی سیستم: برخی از سرویس‌ها ادعا می‌کنند که عملکرد سیستم شما را از نظر سرعت حذف فایل‌ها و دانلودها بهبود می‌بخشند.

نرم‌افزار آنتی‌ویروس داخلی در مقابل شخص ثالث

برخی از کاربران تصور می‌کنند که اگر دستگاهی دارای محافظت‌کننده داخلی یا آنتی‌ویروس باشد، دیگر نیازی به نصب آنتی ویروس شخص ثالث نیست. اما این باور اشتباه است. اجازه دهید به ذکر چند مثال خاص بپردازیم.

آنتی‌ویروس مایکروسافت دیفندر

آنتی‌ویروس مایکروسافت دیفندر که با نام Windows Defender نیز شناخته می‌شود، از محافظت بی‌درنگ در برابر تهدیدات و آسیب‌های جاسوس‌افزار، بدافزار و ویروس‌ها برخوردار است.

بااین‌حال، فقط رایانه‌های ویندوز 10 و جدیدتر با Windows Defender 3 ارائه می‌شوند و حتی در این صورت، برای همه کاربران، به‌ویژه کاربران تجاری، کار نخواهد کرد. دلیل آن این است که Windows Defender از حفاظت و بررسی و اصلاح خودکار برخوردار نیست.

این 2 محدودیت دلیلی است که ما همیشه استفاده از نرم افزارهای آنتی ویروس ویندوز را برای رایانه‌های شما پیشنهاد می‌کنیم.

در واقع، مایکروسافت نرم‌افزار دیگری به‌نام Defender for Endpoint را نیز برای جبران این محدودیت‌ها ارائه می‌کند، اما کاربران درصورت تمایل می‌توانند برنامه‌های شخص ثالث را به‌کار بگیرند.

آنتی‌ویروس macOS Big Sur

همچنین، رایانه‌های مک با سیستم‌عامل Big Sur دارای نرم‌افزار آنتی‌ویروس داخلی XProtect هستند که بدون نیاز به اقدامی ازسوی کاربر، در پس‌زمینه اجرا می‌شوند. به همین دلیل است که بسیاری از کاربران سوال می‌کنند که آیا به نرم افزار آنتی ویروس شخص ثالث برای دستگاه‌های مک خود نیاز دارند یا خیر.

برخی از ویژگی‌ها و محدودیت‌های محافظت‌کننده یا آنتی‌ویروس داخلی اپل عبارتند از:

Gatekeeper :Gatekeeper نرم‌افزارهای جدید را جهت یافتن رفتارهای مخرب اسکن می‌کند و درصورت شناسایی بدافزار از اجرا شدن آن جلوگیری می‌کند.

حالت Sandbox: این حالت به کاربران اجازه می‌دهد تا برنامه‌ها را در حالت قرنطینه اجرا کنند، یا آنچه اپل “virtual sandbox” یا جعبه ایمنی مجازی می‌نامد که از بقیه رایانه جدا است.

درحالیکه این ویژگی‌ها بخش ضروری هر نرم‌افزار آنتی‌ویروسی هستند، این محافظ داخلی در برابر ابزارهای تبلیغاتی مزاحم یا PUP‌ها که بدون اطلاع یا رضایت کاربر نصب شده‌اند، محدودیتی ایجاد نمی‌کند.

این بدان معناست که در گذشته برخی از بدافزارها توانسته‌اند اثرات مخرب خود را بر سیستم‌عامل مک ایجاد کنند. گزارش Malwarebytes در مورد وضعیت بدافزارها در سال 2020، نشان داد که در مقایسه با سال 2019، تهدیدات علیه Mac بیش از 400 درصد افزایش یافته است.

نرم‌افزار آنتی‌ویروس رایگان در مقابل پولی

همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس رایگان زیادی در بازار وجود دارد. اگر علاقمند به آشنایی کامل با ویژگی‌های آنتی‌ویروس‌های رایگان و پولی هستید می‌توانید مقاله‌ی ما را با عنوان آشنایی با مزایا و معایب آنتی‌ویروس رایگان و پولی، مطالعه بفرمایید.

بااین‌حال، این گزینه‌های رایگان ممکن است دارای محدودیت‌هایی مانند:

1. سازگاری با دستگاه:

نرم‌افزار آنتی‌ویروس رایگان ممکن است برای سیستم‌عامل شما کار نکند. به‌عنوان مثال، آنتی‌ویروس رایگان کسپرسکی روی Macs کار نمی‌کند، فقط روی سیستم‌عامل‌های ویندوز، iOS و اندروید کار می‌کند.

2. عدم وجود فایروال:

تمامی گزینه‌های موجود در لیست بهترین آنتی‌ویروس رایگان (کسپرسکی، بیت دیفندر، آواست، AVG و مک آفی) فاقد فایروال هستند. بنابراین، ممکن است مجبور شوید برای امنیت شبکه خود هزینه‌های سنگینی بپردازید.

3. تعداد دستگاه‌ها:

بسیاری از گزینه‌های رایگان تنها یک دستگاه را پوشش می‌دهند. درحالی‌که ممکن است یک کاربر معمولی از چندین دستگاه برخوردار باشد که نیاز به محافظت در برابر ویروس‌ها و بدافزارها دارند.

4. زمان:

در نهایت، برخی از گزینه‌های رایگان ممکن است به یک دوره زمانی خاص مانند 30 روز محدود شوند. اگرچه برخی از برنامه‌ها نیز وجود دارند که می‌توانید به‌طور نامحدود از آن‌ها استفاده کنید.

نرم‌افزار آنتی‌ویروس رایگان مطمئناً بهتر از هیچ است، اما برای محافظت جامع در برابر تمامی دستگاه‌های خود، باید جهت خرید یک آنتی‌ویروس امن سرمایه‌گذاری کنید.

چگونه نرم‌افزار آنتی‌ویروس خود را بهینه کنیم؟

اکنون که می‌دانید نرم ‌افزار آنتی‌ ویروس شخص ثالث یک ضرورت جدی برای حفظ امنیت دیجیتال شما است، در اینجا چگونگی استفاده حداکثری از آن‌ها را بیان خواهیم کرد.

1. به‌روزرسانی نرم‌افزار:

مطمئن شوید که تمامی به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار را به‌محض در دسترس بودن آن‌ها انجام دهید. زیرا نرم‌افزارهای قدیمی ممکن است دارای آسیب‌پذیری‌های امنیتی باشند. درصورت امکان، به‌روزرسانی خودکار را فعال کنید.

2. عدم استفاده هم‌زمان از چند نرم‌افزار:

اجرای هم‌زمان چند نرم افزار آنتی ویروس شخص ثالث می‌تواند باعث خرابی سیستم شود. بنابراین تنها یک سرویس را نصب کنید.

3. فعال کردن اسکن بلادرنگ:

اسکن بلادرنگ به این معنی است که نرم افزار دستگاه شما را به‌صورت بلادرنگ برای یافتن ویروس‌ها و بدافزارها اسکن می‌کند. برخلاف اسکن‌های درخواستی، لازم نیست به‌صورت دستی به نرم‌افزار خود دستور دهید تا دستگاه شما را اسکن کند. بلکه به‌طور خودکار این اسکن انجام خواهد شد.

4. اسکن تمامی نرم‌افزارها:

مطمئن شوید که اسکن امنیتی شامل فایل‌هایی است که به‌صورت آنلاین دانلود کرده‌اید، زیرا ممکن است آن‌ها نیز حاوی بدافزار باشد.

5. اسکن‌ها را زمان‌بندی کنید:

اگر اسکن بلادرنگ سرعت دستگاه شما را بیش از حد کند می‌کند، می‌توانید اسکن‌ها را در فواصل زمانی منظم نیز برنامه‌ریزی کنید.

6. اسکن تمام پیام‌های ایمیل:

مطمئن شوید که نرم‌افزار آنتی‌ویروس تمام ایمیل‌های ورودی و خروجی شما را نیز اسکن می‌کند.

7. به‌طور مرتب از فایل‌ها نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید:

در نهایت، درصورت نفوذ ویروس، از فایل‌های خود به‌طور مرتب در فضای ابری رمزگذاری‌شده نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید.

نکته پایانی: اگر اسکن های برنامه‌ریزی شده را انتخاب می‌کنید، توصیه می‌کنیم حداقل آن‌ها را به‌صورت هفتگی انجام دهید.

جمع‌بندی

اگرچه ممکن است برخی از دستگاه‌ها محافظت داخلی در برابر ویروس‌ها داشته باشند، استفاده از نرم ‌افزار آنتی ویروس شخص ثالث، چه رایگان و چه پولی، یک ضرورت است.

دوست عزیز

به انتهای این مقاله رسیدیم. از اینکه تا به اینجای کار با ما همراه بودید، سپاسگزاریم. خوشحال می‌شویم که نظر شما عزیزان را در قسمت کامنت مطالعه کنیم. اگر به مطالب بیشتر در حوزه‌ی امنیت و هک علاقمندید می‌توانید وبلاگ ما را دنبال کنید.