اپل قوانین جدیدی را برای توسعهدهندگان اپلیکیشن روی سیستمعامل iOS وضع کرده است. یکی از این قوانین طراحی اپلیکیشنهای استخراجکنندهی ارز دیجیتال برای گوشیهای هوشمند را ممنوع میکند.
مطالعه نمایید: مزایا و معایب سرمایهگذاری در ارز رمزنگاریشده
استفاده از یک آیپد یا آیفون برای استخراج بیتکوین یا دیگر ارزهای دیجیتال کار سختی خواهد بود چراکه قدرت پردازشگر در مقایسه با قدرت مورد نیاز مثل قطرهای از آب دریاست.
مطالعه نمایید: استخراج بیتکوین چیست؟
اما استفاده از بخشی از قدرت پردازشگر هزاران آیپد یا آیفون برای استخراج ارز دیجیتال منطقیتر به نظر میرسد و این دقیقاً همان کاری است که برخی بدافزارها در حال انجام آن هستند. اپل در حال حاضر قصد توقف این امر را دارد.
مطالعه نمایید: CRYPTOJACKING چیست و چگونه در مقابل این بدافزار از سرمایههای خود محافظت کنیم؟
این شرکت هفتهی پیش چندین قانون جدید برای توسعهدهندگان منتشر کرد اما این اصلاحات را بدون هیاهو از خاطرات پاک کرد.
بااینحال این هفته در بخشی از رهنمودهای شرکت برای توسعهدهندگان میشد تحت عنوان سازگاری سختافزاری مواردی مربوط به مشکلات بدافزارها را پیدا کرد؛ مثلاً اینکه هر اپلیکیشنی که شامل تبلیغات شخص ثالث باشد و آنها را در خود نمایش دهد، نمیتواند پردازشهای پیشزمینهای نامربوطی به کار اصلی اپلیکیشن مانند استخراج ارز دیجیتال را انجام دهد.
گرچه ممکن است افرادی این حکم را زیرسؤال ببرند اما بااینحال طبق گفتههای مدیرتحلیلی در شرکتی تحقیقی این تصمیم منطقیست.
این مدیر که ماریا بنت نام دارد در ایمیلی به ما گفته که درست مثل همهی ابزارهای استخراجکنندهی ارز دیجیتال که روی کامپیوتر میبینید (بهصورت اپلیکیشن یا پلاگهای مرورگرها که بیشترشان هم بدافزار هستند)، افرادی هستند که پردازشگر شما را اشغال میکنند و اگر از باتری استفاده کنید که همهی گوشیهای هوشمند این کار را میکنند، باتری شما زودتر خالی میشود.
بهعلاوهی اینکه اپل نمیخواهد به مسائل نامشخصی ربط پیدا کند که در ارتباط با ارز دیجیتال در جریان است.
اپل ممکن است تنها شرکتی نباشد که این مسیر را در پیش رو گرفته است. درحالیکه تغییرات مشابه زیادی در اندروید دیده نمیشود، گوگل در را برای چنین کارهایی باز گذاشته است. سخنگویی ازاین شرکت دررابطه باوضع قوانینی برضد استخراج ارز دیجیتال گفت شرکت خطی مشی خودرا ماهانه برای کاربرانش بهروز میکند.
مشکل بدافزارها که ازپردازشگرهای کامپیوترهاو گوشیهای هوشمند برای استخراج ارزدیجیتال استفاده میکنند نسبتاً جدید اما درحال رشد وشناخته شدن است.
برای مثال خدمات استخراج ارز دیجیتالِ Coinhive اخیراً بهعنوان یکی از برترین پخشکنندههای بدافزار معروف شده است.
Coinhive از بخش کوچکی از JavaScript استفاده میکند که روی تبلیغات و وبسایتها نصب میشود؛ بعد کد بخشی از توان هر کامپیوتری را که از آن وبسایت یا تبلیغ دیدن کرده است به کنترل خود درمیآورد. کامپیوتر اساساً و ناخواسته به دستگاهی در استخراج ارز دیجیتال Monero کمک میکند.
به این کار اصطلاحاً رمزگشایی گفته میشود. طبق گفتههای عرضهکنندهی آنتیویروس Trend Micro جای تعجبی ندارد که افزایش بدافزارهای استخراج ارز دیجیتال در سالهای گذشته به نظر تأثیر زیادی روی شناختهتر شدن خود ارز دیجیتال گذاشته است.
دادههای تحقیقی Trend Micro نشان میدهد که استخراج ارز دیجیتال جای نرمافزارهای باجخواهی را در آمریکای شمالی گرفته است. گزارشی بیان میکند که در یکچهارم ابتدایی سال 2018 بیشترین استفاده از بدافزارها رخ داده است که دراینبین استخراج ارز دیجیتال نقش به سزایی را در این آمار ایفا میکند. نرمافزارهای رمزگشایی در رتبهی دوم استفاده از بدافزارها قرار میگیرند.
سخنگویی از Trend Micro در پاسخ ایمیل ما نوشت که استخراج ارز دیجیتال جایگزین مخفیتر و منفعلانهتری در مقایسه با نرمافزارهای باجگیری است. به خاطر اساس استخراج ارز دیجیتال، یک کامپیوتر آلوده نمیتواند سود زیادی برای افراد شرور داشته باشد اگرچه یک کامپیوتر که برای مدتی طولانی آلوده است، میتواند به معنای کار کمتری از جانب فرد شرور باشد.
ارزهای دیجیتال در پروسهای به نام اثبات کار(PoW) ساخته میشوند. الگوریتمهای PoW کامپیوترها را وادار میکنند تا توان پردازشگر را برای حل معادلات پیچیدهی دیجیتالی صرف کنند.
آنها گرههای کامپیوتری که معادلات را سریعتر کامل کنند بهعنوان پاداش میزانی ارز دیجیتال مثلاً بیتکوین میگیرند. پروسهی به دست آوردن ارز دیجیتال بهعنوان استخراج ارز دیجیتال شناخته میشود مثلاً: استخراج بیتکوین.
به دست آوردن ارزهای دیجیتال باارزش آنقدر محبوب شده است که مردم، گروهها و حتی شرکتها مراکز اطلاعاتی و دادهای را تأسیس کردهاند که در آنها هزاران سرور برای تولید بیتکوین یا دیگر ارزهای دیجیتالی مستقر شدهاند.
قیمت خرید GPUها و ASICها درنتیجهی این عمل بهشدت بالا رفته است و بعضی کشورها و شهرها عملیات استخراج دیجیتالی را محدود کردهاند چراکه برق مورداستفادهی GPUها و ASICها بسیار زیاد است. در یک آیفون یا آیپد توان پردازشگر تا حد زیادی برای استخراج مصرف میشود حتی اگر آن پردازشگر بخشی از شبکهای از دستگاهها باشد که برای استخراج استفاده میشوند.
مطمئن نیستیم که تمامی کاربران آنقدر در کار با کامپیوتر ماهر باشند که بدانند استخراج تمام توان دستگاه را میگیرد.
اگر شخص یا دستگاه ثالثی باشد که مخفیانه بدافزارها را روی دستگاههای دیگر نصب کند و انشعابی را با کمک Apple support برای خود ایجاد کند، این حتی پایان بدتری برای کاربران خواهد داشت.
حال منطقی است که اپل مسئولانه عمل کند و کاری کند که این جریان به یک مشکل جدی تبدیل نشود. اگر دیگر شرکتها هم جا پای جای اپل بگذارند خیلی بهتر میشود.
۳ نظر در “اپل اپلیکیشنهای استخراجکنندهی ارز دیجیتال را روی iOS ممنوع میکند تا از کاربران محافظت کند”