خانه امنیت و هک راهکارهای جلوگیری از هک ویندوز
امنیت و هک همه مطالب

راهکارهای جلوگیری از هک ویندوز

جلوگیری از هک ویندوز

با توجه به پیشرفت روزافزون فناوری و وابستگی بیشتر کسب‌وکارها به اینترنت و دستگاه‌های متصل، امنیت سایبری به یکی از اولویت‌های اساسی تبدیل شده است. امروزه هکرها با روش‌های پیچیده‌تر و تجهیزات پیشرفته‌تری سعی در نفوذ به شبکه‌ها و دستگاه‌های ما دارند تا به اطلاعات حساس دسترسی پیدا کنند. هرگونه نقض امنیت می‌تواند آسیب‌های جدی به اعتبار، دارایی‌ها و حتی حریم خصوصی ما وارد کند. این مقاله با ارائه‌ی راهکارهای مؤثر برای جلوگیری از هک ویندوز، به شما کمک می‌کند تا رایانه‌ها و دستگاه‌های همراه خود را در برابر تهدیدات هکرها ایمن کنید. این نکات برای مشاغل کوچک و بزرگ و حتی کاربران عادی قابل استفاده است و با اجرای آن‌ها می‌توانید امنیت دستگاه‌ها و داده‌های خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید.

در ضمن اگر علاقمند به آشنایی با جدیدترین آنتی‌ویروس‌های کامپیوتری هستید می‌تواند مقاله‌ی ما را با عنوان آشنایی با بهترین آنتی‌ویروس‌های سال 2023 مطالعه بفرمایید.

فهرست مطالب

ضرورت محافظت از سیستم‌عامل ویندوز

رشد شبکه جهانی وب در دهه 1990 امکانات جدیدی را به‌همراه آورد و باعث شکل‌گیری صنایع جدید شد.

بااین‌حال، این اتصال تهدیدات تازه‌ای نیز به‌دنبال داشت. هرزنامه‌ها به حساب‌های ایمیل نفوذ کردند و ویروس‌های کامپیوتری شبکه‌های تجاری را مختل کردند.

مفهوم هک کردن ظاهر شد و دایره‌ی سرقت را به نفوذ در رایانه‌ها برای دسترسی به اطلاعات شخصی و فریب دادن افراد برای افشای اطلاعات خصوصی گسترش داد.

اسرار تجاری، حساب‌های بانکی و حتی هویت افراد در معرض خطر قرار گرفتند.

امروزه، متأسفانه تهدیدات هک بسیار پیچیده‌تر و خطرناک‌تر شده‌اند. هر چه کسب‌وکارها بیشتر به فناوری وابسته می‌شوند، خطرات نیز بیشتر می‌شوند.

اما خوشبختانه سازمان‌ها روش‌های مختلفی برای محافظت از خود و داده‌های حیاتی‌شان در برابر هکرها در اختیار دارند.

چگونه می‌توانید ویندوز خود را در برابر هکرها ایمن کنید؟

علی‌رغم شیوع تهدیداتی مانند باج‌افزارها، کلاهبرداری‌های ایمیلی و نقض داده‌ها، بیشتر کسب‌وکارها هنوز به اینترنت وابسته هستند تا بتوانند اموری از قبیل پیگیری مالی، مدیریت موجودی، اجرای کمپین‌های بازاریابی، ارتباط با مشتریان، استفاده از رسانه‌های اجتماعی و انجام عملیات حیاتی خود را به انجام برسانند.

حتی باوجود اقدامات امنیتی قوی، نقض‌های گسترده می‌توانند به شرکت‌های بزرگ آسیب برسانند؛ اما هکرها همچنین به سراغ کسب‌وکارهای کوچکی نیز می‌روند که ممکن است خطرات جرایم سایبری را دست کم بگیرند و منابع لازم برای اجرای راه‌حل‌های گران امنیت سایبری را نداشته باشند.

استانداردهای ضعیف امنیت سایبری می‌توانند یک شرکت را به‌سادگی از مسیر خود خارج کنند.

برای اینکه بهترین شانس را برای جلوگیری و کاهش حملات سایبری به کسب‌وکار خود بدهید، این نکات را برای جلوگیری از هک ویندوز و داده‌های حساس خود دنبال کنید.

راهکارهای جلوگیری از هک ویندوز

در ادامه ضروری‌ترین و حیاتی‌ترین راهکارهای جلوگیری از هک ویندوز را بیان خواهیم کرد.

1. از فایروال برای حفاظت رایانه‌های خود در برابر هکرها استفاده کنید:

سیستم‌عامل‌های Windows به‌طور پیش‌فرض دارای فایروال داخلی است؛ این نرم‌افزار‌ها با ایجاد مانعی میان اطلاعات شما و دنیای بیرون، از دسترسی غیرمجاز به شبکه کسب‌وکار شما جلوگیری می‌کنند و درصورت هرگونه تلاش برای نفوذ، به شما هشدار می‌دهند.

پیش‌از اتصال به اینترنت، حتماً فایروال سیستم خود را فعال کنید.

همچنین می‌توانید برحسب نوع روتر پهن‌باندی که دارید، یک فایروال سخت‌افزاری تهیه کنید.

این روترها اغلب دارای فایروال داخلی هستند و از شبکه شما محافظت می‌کنند.

اگر کسب‌وکار بزرگی دارید، می‌توانید یک فایروال تجاری اضافی برای شبکه خود تهیه کنید تا سطح امنیت بیشتری داشته باشید.

2. برای مقابله با هکرها، نرم‌افزار آنتی‌ویروس نصب کنید:

نرم‌افزار آنتی‌ویروس یک ابزار ضروری برای جلوگیری از هک ویندوزهستند. ویروس‌ها و بدافزارها تقریباً همه‌جا حضور دارند.

برنامه‌های آنتی‌ویروس از رایانه شما در برابر کدها یا نرم‌افزارهای غیرمجاز که ممکن است سیستم‌عامل ویندوزشما را تهدید کنند، محافظت می‌کنند.

ویروس‌ها ممکن است تأثیرات آشکاری مانند کاهش سرعت رایانه یا حذف فایل‌های مهم داشته باشند.

همچنین ممکن است به‌صورت پنهان و نامحسوس عمل کنند.

نرم‌افزار آنتی‌ویروس با شناسایی تهدیدات در لحظه، نقش مهمی در حفظ امنیت ویندوز شما دارد.

برخی از آنتی‌ویروس‌های پیشرفته قابلیت به‌روزرسانی خودکار دارند و از دستگاه شما در برابر ویروس‌های جدیدی که روزانه ظاهر می‌شوند، محافظت می‌کنند.

پس از نصب آنتی‌ویروس، استفاده از آن را فراموش نکنید. برنامه‌ریزی کنید تا اسکن‌های دوره‌ای انجام شود و رایانه شما همیشه از ویروس‌ها پاک بماند.

ما در مجموعه‌ی شیدافزار برای این نگرانی شما عزیزان، ضدویروس و امنیت اینترنتی شید را پیشنهاد می‌کنیم.

در نسخه امنیت اینترنتی شید شما می‌توانید در برابر ویروس‌ها ایمن باشید، در مقابل تهدیدهای اینترنتی محافظت شوید و نگران ایمنی خریدها، پرداخت‌ها و کارهای بانکی‌تان نباشید. همچنین کنترل برنامه‌های دستگاه‌تان را در دست بگیرید.

اما آنچه که این محصول را برای شما جذاب‌تر می‌کند، امکان دانلود رایگان و استفاده آزمایشی ۳۰ روزه است. این فرصت بی‌نظیر به شما اجازه می‌دهد تا بدون پرداخت هزینه، تمام قابلیت‌های امنیت اینترنتی شید را تجربه کرده و از امکانات پیشرفته آن بهره‌مند شوید.

جهت آشنایی بیشتر با محصولات ما روی تصویر زیر کلیک کنید.

3. بسته ضدجاسوسی برای محافظت از کسب‌وکار و ویندوز خود را نصب کنید:

نرم‌افزار جاسوسی (Spyware) برنامه‌ای است که به‌طور مخفیانه اطلاعات شخصی یا سازمانی شما را جمع‌آوری می‌کند.

این برنامه‌ها معمولاً با ارائه تبلیغات یا نتایج جستجوی ناخواسته، شما را به وب‌سایت‌های خاص و اغلب مخرب هدایت می‌کنند و حتی ممکن است ضربه‌های صفحه کلید شما را برای دستیابی به رمزهای عبور و اطلاعات مالی ثبت کنند.

نرم‌افزارهای ضدجاسوسی به‌طور اختصاصی بر روی مقابله با این تهدیدها تمرکز دارند و اغلب در بسته‌های آنتی‌ویروس معروف مثل Webroot، McAfeeو Norton موجود هستند.

این بسته‌ها با اسکن تمام اطلاعات ورودی و مسدود کردن تهدیدات، امنیت لحظه‌ای را برای شما فراهم می‌کنند.

4. از رمزهای عبور پیچیده برای جلوگیری از نفوذ به شبکه استفاده کنید:

استفاده از رمزهای عبور قوی یکی از راه‌های مهم برای جلوگیری از هک ویندوز است. هرچه رمزهای عبور شما قوی‌تر باشند، هکرها در دسترسی به سیستم شما با چالش بیشتری مواجه خواهند شد.

رمزهای عبور قوی معمولاً طولانی‌تر و پیچیده‌تر هستند. برای امنیت بیشتر، از رمزی با حداقل 8 کاراکتر و ترکیبی از اعداد، حروف بزرگ و کوچک، و نمادهای خاص استفاده کنید.

هکرها ابزارهای زیادی برای شکستن رمزهای عبور ساده و کوتاه دارند و می‌توانند این رمزها را در عرض چند دقیقه بشکنند.

از کلمات یا ترکیب‌های قابل حدسی که به تولد، شماره‌های شناسایی یا اطلاعات شخصی مربوط هستند، استفاده نکنید.

همچنین، از رمزهای عبور تکراری در حساب‌های مختلف خودداری کنید. اگر تعداد زیادی رمز عبور برای یادآوری دارید، می‌توانید از یک مدیر رمز عبور مانند Dashlane، Sticky Password، LastPass یا Password Boss استفاده کنید تا همه رمزهای عبور شما را به‌صورت ایمن حفظ شوند.

5. سیستم‌عامل، برنامه‌ها و مرورگر خود را به‌روزرسانی کنید:

همواره به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل ویندوز خود را نصب کنید.

زیرا این به‌روزرسانی‌ها اغلب شامل اصلاحات امنیتی مهمی هستند که از دسترسی هکرها به داده‌های شما و سوءاستفاده از آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

این موضوع درباره‌ی برنامه‌های نصب‌شده نیز صدق می‌کند.

مرورگرهای وب امروزی، به‌ویژه در زمینه حفظ حریم خصوصی و امنیت، بسیار پیشرفته شده‌اند.

علاوه‌بر نصب تمامی به‌روزرسانی‌های جدید، تنظیمات امنیتی مرورگر خود را نیز بررسی کنید. برای مثال، می‌توانید مرورگر خود را طوری تنظیم کنید که از ردیابی فعالیت‌های شما توسط وب‌سایت‌ها جلوگیری کند و حریم خصوصی آنلاین شما را بهبود بخشد.

همچنین، می‌توانید از حالت مرور خصوصی استفاده کنید یا مرورگرهایی مانند DuckDuckGo  یا Epic Privacy Browser را نصب کنید که به‌طور خاص روی امنیت و حفظ حریم خصوصی تمرکز دارند.

6. برای جلوگیری از نفوذ هکرها، اسپم‌ها را نادیده بگیرید:

در مورد ایمیل‌های دریافتی ازطرف افراد ناشناس، همیشه محتاط باشید.

هرگز روی لینک‌های موجود در این پیام‌ها کلیک نکنید و ضمیمه‌های آن‌ها را باز نکنید. فیلترهای اسپم صندوق ورودی در جذب اسپم‌های آشکار بهتر شده‌اند، اما ایمیل‌های فیشینگ پیچیده‌تر که به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که شبیه به پیام‌های دوستان، همکاران یا سازمان‌های معتبر مثل بانک‌ها هستند، رایج شده‌اند.

بنابراین به هر ایمیلی که کمی مشکوک به نظر می‌رسد، دقت کنید.
فراموش نکنید که حساب‌های محبوب مانند فیسبوک، اینستاگرام، ایمیل و اسپاتیفای از اهداف اصلی هکرها هستند.

آن‌ها از اطلاعات لو رفته‌ی ورود به حساب‌ها یا فیشینگ برای سرقت اطلاعات استفاده می‌کنند.

7. از رایانه خود جهت بازیابی اطلاعات درصورت نیاز نسخه پشتیبان تهیه کنید:

اگر هنوز از اطلاعات هارد دیسک خود نسخه پشتیبان تهیه نمی‌کنید، فوراً این کار را شروع کنید.

اگر هکرها به‌طور موفقیت‌آمیز وارد سیستم شما شوند و اطلاعاتتان را از بین ببرند، داشتن نسخه پشتیبان از داده‌ها برای بازیابی آن‌ها بسیار حیاتی است.

همیشه مطمئن شوید که می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان پس‌از وقوع هرگونه نقض یا از دست دادن داده‌ها، اطلاعات خود را بازیابی کنید.

ابزارهای پشتیبان‌گیری داخلی macOS (Time Machine) و Windows (File History) گزینه‌های مناسبی برای شروع هستند.

یک هارد دیسک پشتیبان خارجی نیز می‌تواند فضای کافی برای اجرای این ابزارها فراهم کند.

علاوه‌بر این، استفاده از سیستم‌های پشتیبان‌گیری ابری مانند Google Backup نیز برای شما امکان پشتیبان‌گیری ساده و یکپارچه را فراهم می‌کنند.

8. دستگاه‌ها ویندوزی خود را برای کاهش احتمال نفوذ هکرها خاموش کنید:

بسیاری از کسب‌وکارها، به‌ویژه آن‌هایی که از سرور وب برخوردارند، به روشن بودن دائمی سیستم‌هایشان نیاز دارند.

بااین‌حال، اگر کسب‌وکار اینترنتی پیچیده‌ای ندارید، بهتر است دستگاه‌های خود را شب‌ها یا در زمان‌های طولانی که از آن‌ها استفاده نمی‌شود، خاموش کنید.

روشن نگه‌داشتن همیشگی دستگاه‌ها، آن‌ها را به اهدافی واضح‌تر و در دسترس‌تر برای هکرها تبدیل می‌کند.

خاموش کردن دستگاه، هرگونه ارتباط احتمالی که هکر با شبکه شما برقرار کرده باشد را قطع کرده و از بروز آسیب‌های احتمالی و هک ویندوز جلوگیری می‌کند.

9. برای حفاظت از شبکه از مجازی‌سازی استفاده کنید:

گرچه تمامی کاربران نیاز به این سطح از محافظت را ندارند، اما اگر به وب‌سایت‌های ناامن یا مشکوک سر می‌زنید، بهتر است از نرم‌افزارهای مجازی‌سازی استفاده کنید. درحالی‌که بهترین راه برای جلوگیری از هک ویندوز و تهدیدات مرورگر، دوری از سایت‌های ناامن است، اما مجازی‌سازی به شما امکان را می‌دهد تا مرورگر خود را در محیطی ایزوله اجرا کنید.

10. شبکه را برای جلوگیری از نفوذ مزاحمان ایمن‌سازی کنید:

روترها معمولاً به‌طور پیش‌فرض بالاترین تنظیمات امنیتی را فعال ندارند.

پس‌از راه‌اندازی شبکه، وارد تنظیمات روتر خود شوید و رمز عبور امن و تنظیمات رمزگذاری‌شده را فعال کنید.

این کار از نفوذ افراد غیرمجاز به شبکه شما و ایجاد اختلال در تنظیمات جلوگیری می‌کند. همچنین از هک ویندوز نیز جلوگیری می‌کند.

11. برای مخفی کردن اطلاعات در برابر هکرها رمزگذاری کنید:

حتی اگر هکرها به شبکه و فایل‌های شما دسترسی پیدا کنند، استفاده از رمزگذاری می‌تواند از دستیابی آن‌ها به این اطلاعات جلوگیری کند.

می‌توانید هارد ویندوز خود را با BitLocker (ویندوز) رمزگذاری کنید.

همچنین می‌توانید درایوهای فلش USB که حاوی اطلاعات حساس هستند را رمزگذاری و از VPN برای رمزگذاری ترافیک وب خود استفاده کنید.

هنگام خرید آنلاین، فقط از وب‌سایت‌هایی استفاده کنید که رمزگذاری شده‌اند.

این سایت‌ها را می‌توان با نشانه “https” در ابتدای آدرس و نماد قفل بسته در نوار آدرس شناسایی کرد.

چگونه می‌توانید گوشی خود را در برابر هکرها ایمن کنید؟

بخش بعدی توصیه‌هایی برای محافظت از دستگاه‌های تلفن همراه در برابر نفوذ هکرها ارائه می‌دهد.

در نظر داشته باشید که حفظ امنیت دستگاه‌های تلفن همراه به تدابیر خاصی نیاز دارد. در ادامه، نکات مهمی در مورد مدیریت ایمنی دستگاه‌های موبایل آورده شده است.

1. بلوتوث خود را خاموش کنید:

زمانی که از بلوتوث استفاده نمی‌کنید، آن را خاموش کنید.

بلوتوث فعال اما بدون استفاده می‌تواند راه نفوذ دیگری برای هکرها ایجاد کند.

2. به وای‌فای عمومی متصل نشوید:

وای‌فای عمومی بدون رمز عبور امنیت کافی ندارد و خطر جدی برای امنیت سایبری محسوب می‌شود، به‌ویژه در سفرهای کاری یا کار کردن از مکان‌های خارج از دفتر.

این شبکه‌ها برای هکرها فرصت مناسبی ایجاد می‌کنند تا به دستگاه شما دسترسی پیدا کنند.

3. یک برنامه امنیتی بر روی تلفن همراه خود نصب کنید:

همان‌طور که در رایانه از فایروال، آنتی‌ویروس و ضدجاسوس‌افزار استفاده می‌کنید، نصب یک برنامه امنیتی در تلفن همراه نیز ضروری است.

برنامه‌هایی مانند Avast و Bitdefender گزینه‌های خوبی برای حفاظت از گوشی شما هستند.

4. رمزهای عبور قوی‌ به‌کار ببرید:

استفاده از رمزهای عبوری مانند 0000 یا 1234 ساده است اما به‌راحتی شکسته می‌شوند. به‌جای این رمزها، یک رمز عبور شش‌رقمی و به‌طور تصادفی تولید شده انتخاب کنید تا امنیت بیشتری برخوردار باشید.

5. حالت تکمیل خودکار را در گوشی همراه خود خاموش کنید:

ویژگی تکمیل خودکار در تلفن همراه، اطلاعات شما را حدس می‌زند و به‌صورت خودکار تکمیل می‌کند.

اگرچه این قابلیت راحت است، اما می‌تواند اطلاعات حساسی مانند ایمیل، آدرس و شماره تلفن شما را در دسترس هکرها قرار دهد.

بهتر است این ویژگی را خاموش کنید.

6. تاریخچه مرور خود را پاک کنید:

مرورگر تلفن همراه شما نیز همانند رایانه، سابقه مرور دارد.

به‌طور منظم تاریخچه مرور، کوکی‌ها و فایل‌های ذخیره شده را پاک کنید تا درصورت دسترسی هکرها به گوشی شما، کمترین اطلاعات ممکن برای سوءاستفاده در دسترس آن‌ها باشد.

هکرهای کامپیوتری چه کسانی هستند؟

شاید بد نباشد که کمی در رابطه با چیستی هکرهای کامپیوتری صحبت کنیم.

هکرهای کامپیوتری به دستگاه‌های متصل به اینترنت، مانند رایانه، تبلت و گوشی هوشمند نفوذ می‌کنند تا اطلاعات را سرقت، تغییر یا حذف کنند.

آن‌ها معمولاً اهداف پلیدی دارند و برای سرقت اطلاعات یا آسیب به سیستم‌ها دست به نفوذ می‌زنند. (البته، هکرهای کلاه‌سفید هم وجود دارند که توسط شرکت‌ها استخدام می‌شوند تا به‌صورت قانونی به سیستم‌ها نفوذ کنند و نقاط ضعف امنیتی را شناسایی و برطرف کنند.)

هکرها اغلب از بدافزارها برای سرقت، تغییر یا حذف اطلاعات استفاده می‌کنند و ممکن است حتی از وجود آن‌ها بی‌خبر باشید.

همچنین می‌توانند پیش‌از این‌که متوجه نقض امنیتی شوید، به داده‌های ارزشمند شما دسترسی پیدا کنند.

درحالی‌که رسانه های محبوب اغلب هکرهای رایانه را به‌عنوان افراد تنها نشان می‌دهند، اکوسیستم جرایم سایبری بسیار پیچیده و مشارکتی است.

در واقع، اقتصاد هکرها آنقدر بزرگ است که مجمع جهانی اقتصاد پیش‌بینی می‌کند که جرایم سایبری ممکن است تا سال 2025 سالانه 10.5 تریلیون دلار برای اقتصاد جهانی هزینه‌ساز باشد.

ضرورت افزایش آگاهی کاربران

همان‌طور که تکنولوژی به‌سرعت درحال تغییر است (به‌ویژه با ظهور سیستم‌های هوش مصنوعی مولد)، هکرها و روش‌های حمله آن‌ها احتمالا تغییر خواهند کرد.

یکی از بهترین راه‌ها برای جلوتر ماندن از حملات احتمالی و جلوگیری از هک ویندوز، پرورش فرهنگ آگاهی سایبری کاربران است.

هرچه مامی کاربران و اعضای یک کسب‌وکار از امنیت بیشتری برخوردار باشند، حملات سایبری هکرها ناموفق‌تر می‌شود.

جمع‌بندی

امنیت سایبری در دنیای امروز مسئله‌ای است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

با استفاده از روش‌های پیشنهادی در این مقاله، می‌توانید احتمال نفوذ هکرها به سیستم‌های خود را به حداقل برسانید و از داده‌های حیاتی خود در برابر تهدیدات محافظت کنید.

از فعال‌سازی فایروال و نصب آنتی‌ویروس گرفته تا خاموش کردن بلوتوث و استفاده از رمزهای عبور پیچیده، همه این روش‌ها برای جلوگیری از هک ویندوز ضروری هستند.

به یاد داشته باشید، حتی کوچک‌ترین اقداماتی که برای افزایش امنیت سایبری خود انجام می‌دهید، می‌تواند تأثیر بزرگی در جلوگیری از وقوع حملات هکری داشته باشد.

دوست عزیز

به انتهای این مقاله رسیدیم. از اینکه تا به اینجای کار با ما همراه بودید، سپاسگزاریم. خوشحال می‌شویم که نظر شما عزیزان را در قسمت کامنت مطالعه کنیم. اگر به مطالب بیشتر در حوزه‌ی امنیت و هک علاقمندید می‌توانید وبلاگ ما را دنبال کنید.

خروج از نسخه موبایل