چند دهه قبل ویروسهای کامپیوتری بیشتر شبیه یک افسانه بودند تا یک تهدید. اما بعد از گذشت سالیان وضعیت کاملاً دگرگون شده است. این روزها نرمافزارهای بدخواه خطر بالقوهای برای هرکس و هرچیز هستند از دولتها و شرکتهای بزرگ گرفته تا بنگاههای تجاری کوچک و کابران خانگی.
مطالعه نمایید: خطرات نداشتن آنتی ویروس
این نرمافزارها که به وسیله هکرهای حرفهای یا حتی برنامهنویسان آماتور میتواند ساخته شود، بعد از اجرا شدن خود را درون برنامههای دیگر، فایلهای داده یا قسمت بوت دیست سخت کپی میکنند.
مطالعه نمایید: انتشار یک ویروس کامپیوتری با استفاده از موج ترس ویروس کرونا
ویروسها در بیشتر موارد کارهای مخربی روی سیستم میزبان انجام میدهند مانند اشغال فضای دیسک یا زمان پردازنده، دسترسی به اطلاعات خصوصی، تخریب داده، نمایش پیامهای شیطنت آمیز یا سیاسی روی مانیتور، ارسال هرزنامه به مخاطبین، ثبت کلیدهای تایپ شده یا حتی از کار انداختن کامل سیستم. نیاز به ذکرش نیست که ویروسهای کامپیوتری اسباب زحمت بزرگی هستند که میتوانند به نتایج تلخی بیانجامند.
با دانستن ۲۵ حقیقتی که در ادامه میآید میتوانید خود را در مورد آنها آگاه و در مقابلشان محافظت نمایید.
هیچی در این دنیا وجود ندارد که در معرض خطر نباشد (مهم نیست چه آنتی ویروسی استفاده میکنید). بنابراین به آگاهی بیشتر بهتر میتوانید از خود محافظت کنید.
- در اوایل دهه ۷۰ اولین ویروس کامپیوتری به نام Creeper روی کامپیوترهای آرپا، سازنده اینترنت، پیدا شد. این ویروس درواقع یک برنامه خود تکثیر شونده آزمایشی بود که به وسیله باب توماس در سال ۱۹۷۱ ساخته.
2. در حال حاضر سه دسته بدافزار وجود دارد: ویروسها، کرمها و اسبهای تروا. گرچه رفتار اینها با هم تفاوت دارد اما در اساس یکی هستند.
مطالعه نمایید: ۲۰ نمونه جالب از آمار بدافزار
3. ویروس نویس نوعی مرد است و بین ۱۴ تا ۲۵ سال سن دارد. تعداد ویروسنویسان زن تا کنون انگشت شمار بوده است.
4. حدود ۷۰ درصد نویسندگان ویروس بر اساس یک قرارداد مافیایی کار میکنند.
5. ویروس ملیسا (مارس ۱۹۹۹) آنقدر قدرت داشت که مایکروسافت و چندین کمپانی بزرگ دیگر مجبور شدند سیستمهای ایمیل خود را تا زمان از بین رفتن ویروس از کار بیاندازند.
6. پیش از گسترده شدن شبکههای کامپیوتری اکثر ویروسها از طریق رسانههای قابل حمل مخصوصاً فلاپی دیسک تکثیر میشدند. در روزهای اولیه کامپیوتر اکثر کاربران دادههای خود را از طریق فلاپی جا به جا میکردند.
7. به گزارش واحد گزارشها امنیتی مایکروسافت، ۴۰٪ از خانوادههای آمریکایی به وسیله ویروسهای کامپیوتری آلوده شدهاند.
8. بیشتر حملات فیشینگ روی شرکت آمازون متمرکز بود.و پس از آن اپل و ebay.
9. در مقیاس بینالمللی آمریکا در معرض بیشترین خطر حمل به وسیله ویروسها است و در پله بعدی روسیه قرار دارد.
10. با وجود این نوشتن ویروس در آمریکا غیر قانونی نیست. برخی کشورهای دیگر در حال وضع قوانینی در این رابطه هستند که بسیار قاطعتر از قوانین امریکاست. برای نمونه در آلمان جا به جایی عمده ویروس به هر دلیلی محدودیت دارد و فنلاند اخیراً نوشتن ویروس را غیرقانونی اعلام کرده است.
11. با افزایش روزافزون تعداد ویروسهای کامپیوتری و هکرها، انواع جدیدی از جرایم نیز شناخته شده است. این روزها اصطلاح جرم سایبری شامل فعالیتهای متنوعی نظیر ترور سایبری، اخاذی سایبری و جنگ سایبری میشود.
12. پر تلفاتترین ویروس تاریخ به نام MyDoom شناخته میشود که ۳۸ میلیارد دلار خسارت زد. سرعت انتشار بالایی داشت و شبکههای ناامن و کامپیوترهای متصل به آنها را آلوده میکرد. در سال ۲۰۰۴تخمین زده شد که ۲۵ درصد کل ایمیلها قربانی آن شدهاند.
13. عضویت در سازمان بینام (Anonymous) که بزرگترین جامعه هکرها است کاری ساده است. بنابر این فقط تعداد اندکی از آنها توانایی سواستفاده از ضعفهای امنیتی و نوشتن ویروس را دارند.
14. فقط به باز کردن یک ایمیل امکان آلوده شدن وجود ندارد. فقط زمانی این امر میسر است که یک پیوند درون ایمیل یا یک پیوست آلوده باز شود.
15. این روزها هر ماه بیش از ۶۰۰۰ ویروس کامپیوتری جدید ساخته و منتشر میشود.
16. تخمین زده میشود که تا ۹۰ درصد ایمیلهای مخابره شده آلوده هستند.
17. تا سال ۱۹۹۰ حدود ۵۰ ویروس کامپیوتری شناخته شده بود. در اواخر دهه نود تعداد ویروسها به بیش از ۴۸۰۰۰ سر کشید.
18. ممکن است که برخی نویسندگان ویروس درواقع بچههایی باشند که با انجام این کار توانایی برنامهنویسی خود را محک میزنند.
19. حدود ۳۲ درصد کل کامپیوترهای دنیا مبتلا به نوعی بدافزار هستند.
20. فیسبوک برای شناخته شدن حفره امنیتی خود پاداش ۵۰۰ دلاری به هر کسی که بتواند به سیستمهای آن رخته کند میدهد.
21. با وجود تلاش بیپایان محققان و متخصصان امنیتی در حال حاضر ضدویروسی وجود ندارد که بتواند تمام ویروسهای در گردش را شناسایی کند.
22. ویروسها میتوانند به زبانهای گوناگونی نوشته شوند شامل: اسمبلی، زبانهای اسکریپتی مانند Perl، C، Java و زبانهای ماکرونویسی مانند VBA.
23. نام اسب تروا که یکی از سه دسته بدافزار است از یک داستان کهن یونانی گرفته شده است. بر اساس این داستان یک اسب چوبی برای نفوذ به شهر تروا به وسیله یونانیان بکار گرفته شد.
24. ویروسی به نام IloveYou یا Love Letter که ویروسی بسیار شایع بود در سال ۲۰۰۰ به وسیله دو برنامهنویس فیلیپینی به نامهای رنول رامونز و اونل د گوزمان نوشته شد. تخمین زده شد که در آن زمان ۱۰ درصد کامپیوترهای متصل به اینترنت آلوده شده بودند.
25. در حال حاضر ویروسهای کامپیوتری میلیاردها دلار لطمه اقتصادی سالانه میزنند که دلایل آن شامل از کار افتادن سیستمها، از دست رفتن منابع، دادههای تخریب شده، هزینه نگهداری روزافزون و غیره میباشد.
۴ نظر در “۲۵ حقیقت جالب در مورد ویروسهای کامپیوتری که باید بدانید”